vrijdag 12 februari 2010

Notities bestuursvergadering

1.Nevenactiviteiten:

a.De datum voor onze jaarlijkse barbecue is na overleg van het bestuur met cafébaas Peter vastgelegd. Maak dat je vrij bent op Zaterdag, 10 juli 2010. Deelname is mogelijk tegen een zéér democratisch prijsje! Tijdens deze aangelegenheid wordt er eveneens gebruik gemaakt om de clubkampioen te huldigen.

b.Ons zomertornooi gaat dit jaar iets vroeger door dan gewoonlijk: Zondag, 08 augustus 2010. Een advertentie betreffende dit gebeuren volgt zo snel mogelijk.

c.In de loop van volgende week worden volgende data voorgesteld aan de naburige schaakkring TUSK voor een onderlinge ontmoeting:

- Donderdag, 13 mei 2010.
- Donderdag, 27 mei 2010.
- Donderdag, 10 juni 2010.
- Donderdag, 17 juni 2010.
- Donderdag, 24 juni 2010.

De defenitieve beslissing zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden op onze blog. Wie graag meespeelt tijdens dit treffen kan zich best op voorhand inschrijven bij één van de bestuursleden, zodat onze tegenstanders iets weten van hoeveel schakers zij kunnen opstellen.

c.September 2010 is voorbehouden voor het 'thema-tornooi'. Hiermee is het een mooie aanloop naar volgende competitie. De opening die aan bod komt verschijnt vooraf op het demonstratiebord met een klein woordje uitleg. Daarna speelt ieder die geïnteresseerd is twee partijen - wit en zwart - waarvoor een tijdsbeperking van 30 minuten p.p. voorop gesteld is. De volgende speeldagen zijn ter beschikking gesteld:

- Donderdag, 02 september 2010.
- Donderdag, 09 september 2010.
- Donderdag, 16 september 2010.
- Donderdag, 23 september 2010.
- Donderdag, 30 september 2010.

2.Partijen, notities, blog e.d.

a.Het afbreken van partijen is toegelaten mits een gegronde reden!

b.Doordat sommige notitieblaadjes onvolledig, onjuist of in het slechtse geval ontbreken kan uw blogbeheerder minder of zelfs géén partijen van bepaalde personen publiceren. (Voor wie het toelaat!) Een ander gevolg hiervan is dat onze database van de club onvolledig wordt.
!!! DENK DUS TWEE OF ZELFS DRIE KEER NA VOOR JE KOMT KLAGEN BIJ DE BLOGBEHEERDER !!!

c.Een ander voorstel van onze blogbeheerder is om zelf de dubbels van notitieblaadjes mee huiswaarts te nemen, de partij in één of ander schaakprogramma te stoppen en slechts nadien te versturen via PGN-formaat. Voor wie dergelijk programma niet in zijn bezit heeft worden zonder problemen uitzonderingen gemaakt. Tijdsbesparend!

d. Noteren of niet?! Laat ons het kort houden! Diegene die niet of onzorgvuldig noteert heeft bij een mogelijke discussie (Tijdens de partij en niet achteraf wel te verstaan!) niets in de pap te brokken. Indien een speler opmerkt dat zijn tegenstander niet meer noteert (Regel van uitzondering: 'Indien hij of zij in een fase van tijdsnood zit, m.a.w. minder dan 5 minuten op de klok.') kan hij diens klok terug starten en hem vriendelijk verzoeken om alle zetten bij te schrijven. Voor hem of haar die dit weigert wordt de partij officieel als verloren verklaard. FIDE-regelement!

e.Een zet is slechts voltooid, na het spelen, noteren en afdrukken van de klok. De volgorde van spelen en noteren of omgekeerd heeft géén belang. Het bestuur rekent op FAIRPLAY van iedereen!

Tot schrijfs, Koen Van Beylen