maandag 9 november 2009

R3: Uitslagen en partijen

Op speeldag drie stond de topper Bob Roes - Luc Jansen op het programma. In een Colle-variant speelden beide heren resoluut voor winst. Tijdens het middenspel kwam Bob echter voor een gedwongen dameruil te staan waardoor Luc initiatief kreeg en enkele pionnetjes op de damevleugel kon snoepen. Bob hield nog even stand maar gaf zich uiteindelijk toch gewonnen.

Iets makkelijker ging het er aan toe in de wedstrijd Koen Van Beylen - Dries Leysen. Dries die dit jaar toch netjes twee op twee pakt heeft het nieuwe seizoen goed ingezet en mocht zeker niet onderschat worden. In een Spanjaard beging hij een openingsfoutje waardoor Koen onmiddellijk het commando overnam. Met een dameruil wist deze laatste de partij in zijn voordeel te besluiten.

De partij Jo Cooremans - Jef peeters werd een lange slopende strijd. In een Bird-variant had wit continu een licht voordeel. De enige hoop voor Jef was een eeuwig schaak. Jo kon echter beletten dat de tegenstander zijn sluwe plannen definitief kon uitwerken. Met enkele tussenschaakjes waarna torenwinst volgde wist hij het volle punt verzilveren.

Patrick Claes - Jef Wuyts was eveneens een fel bevochten wedstrijd. Beiden kozen voor een klassiek damegambiet waarin wit een mooie stelling kreeg. Het foutieve 21.g4?! deed de wedstrijd kantelen. Jef profiteerde optimaal en werkte het eindspel subtiel af.

In de subtopper Marc Weyts - Bart Van der Avort kwam eveneens een Colle-variant op het bord. Tijdens het middenspel kreeg Marc plots de betere winstkansen door zich een gepasseerde pluspion te creëren. Hij ging echter overhaast te werk waardoor Bart op de valreep remise uit de brand haalde.

De verrassing kwam echter in de wedstrijd Patrick Proost - Karel Beyens. De nieuwkomer in deze competitie wist in een Spanjaard zijn rivaal Karel, die zijn dame blunderde, volledig van de kaart te spelen.

Ook die andere nieuwkomer Marco Veldman behaalde zijn eerste punt tegen Kris Swerts.

1 Bob Roes 0 - Luc Jansen 1
2 Koen Van Beylen 1 - Dries Leysen 0
3 Kurt Van Oproy 1 - Rudy Hermans 0
4 Patrick Claes 0 - Jef Wuyts 1
5 Jo Cooremans 1 - Jef Peeters 0
6 Patrick Proost 1 - Karel Beyens 0
7 Marc Weyts ½ - Bart Van der Avort ½
8 Fred Hoskens 1 - Dirk Waltherus 0
9 Marco Veldman 1 - Kris Swerts 0
Ivan Dalen - Bye

R2: Rudy Hermans 0 - Marc Weyts 1

Bob Roes 0 - Luc Jansen 1



Koen Van Beylen 1 - Dries Leysen 0



Patrick Claes 0 - Jef Wuyts 1



Jo Cooremans 1 - Jef Peeters 0



Marc Weyts ½ - Bart Van der Avort ½



Paringen van ronde 4: Donderdag, 12 november 2009.

1 Luc Jansen - Koen Van Beylen
2 Kurt Van Oproy - Bob Roes
3 Jef Wuyts - Patrick Proost
4 Rudy Hermans - Jo Cooremans
5 Bart Van der Avort - Patrick Claes
6 Jef Peeters - Karel Beyens
7 Marco Veldman - Fred Hoskens
8 Ivan Dalen - Marc Weyts
9 Dirk Waltherus - Kris Swerts
Dries Leysen - Bye

Veel succes, Koen Van Beylen

Foto: Koen Van Beylen