woensdag 26 maart 2008

Dolers in Westel

Afgelopen Paaszaterdag om 12u15 verzamelden 3 dolende schakers aan het Turnhoutse stadspark: Jef, Koen en Bart togen met frisse moed richting de 'parel der zuiderkempen' om er deel te nemen aan het Paastoernooi van SC Rokade. Onderweg werd er overlegd welke sluikse baantjes genomen konden worden om de plaatselijke werken te omzeilen. Oud student zijn aan een Geelse hogeschool bleek zijn voordelen te hebben...

Ruim op tijd arriveerden we op de plaats van het gebeuren. We werden verwelkomd door Sylvain die ons prompt ter inschrijving 7 euro's ontfutselde. Gelukkig bevond de man zich nabij den toog, zodat dit verlies snel vergeten kon worden. U ziet, de sfeer zat er van het begin goed in. Koen en Jef werden ingedeeld in de groep 1600+ en ondergetekende in de groep 1400+.

Stipt op tijd begon de eerste partij. Ik kan enkel voor mezelf spreken: ik verloor de eerste 2 partijen, maar wist de overige 5 te winnen wat me een 2e plaats in de groep opleverde. Koen en Jef behaalden respectievelijk 3 en 4 punten in hun groep. Al bij al is dit een behoorlijk resultaat.

SC Rokade was geslaagd in een zeer goed georganiseerd, gezellig toernooi aan te bieden aan de schaakminnende Kempenaars. Volgend jaar moet er beslist meer daarheen gedoold worden!

Vriendelijke houtschuifgroet, Bart Van der Avort