donderdag 8 oktober 2009

Nieuw seizoen, nieuwe locatie.

Voor de start van het nieuwe clubkampioenschap is tijdens de algemene ledenvergadering Café 't Galerijke als nieuwe speellocatie van DDK verkozen. Dit gebeurde door middel van een stemming. De grote meerderheid van de leden ging akkoord met dit voorstel. Dit gezellig café geeft ons tal van voordelen, zoals een betere verlichting, mooie condities voor al onze nevenactiviteiten en voor de niet-rokers een apparte speelhoek. Het café is eveneens gelegen in de Otterstraat te Turnhout.

Ook werd aan de speelduur van de partijen gesleuteld, zodat elke partij aan het einde van de avond een afloop kent. Hiermee vermijden we onregelmatigheden met de paringen, een nodeloze achterstand in de competitie, iedereen kan op een schappelijk uur huiswaarts vertrekken en het thuis analyseren van afgebroken partijen is ontlopen. Het speeltempo is vastgesteld op 90 minuten per persoon voor de eerste veertig zetten en nadien 1 uur per persoon knock out.

Een laatste, maar hoogst noodzakelijke wijziging werd ingevoerd om competitievervalsing te voorkomen. Indien een deelnemer aan het clubkampioenschap forfait geeft tijdens de lopende competitie vervallen alle wedstrijden van deze speler, ongeacht welke uitslag de voorgaande partijen hebben. Hopelijk krijgen we door deze possitieve veranderingen een nog boeiender seizoen en kunnen we huidig clubkampioen Luc Jansens het vuur aan de schenen leggen.

Ondertussen hebben bijna al onze Dolende Koningen hun openingswedstrijd achter de boeg. Een eerste verrassing is de uitslag van de partij Fred tegen Dries, waar de zwartspeler winst liet noteren. Patrick speelde een bijzonder sterke wedstrijd, waarin hij lang gelijke tred kon houden met Koen. In een Siciliaanse Najdorf werd een klein foutje in het eindspel hem fataal. Ook Kurt heeft een goede rentrée gemaakt. In een Bogo-Indiër tegen Bart bouwde hij rustig zijn voordeel op en besloot de partij met een extra dame.

Uitslagen van Ronde 1: Donderdag, 1 oktober 2009

1 Marco Veldman 0 - Luc Jansens 1
2 Koen Van Beylen 1 - Patrick Claes 0
3 Jef Peeters 0 - Bob Roes 1
4 Kurt Van Oproy 1 - Bart Van der Avort 0
5 Marc Weyts 0 - Jef Wuyts 1
6 Fred Hoskens 0 - Dries Leysen 1
7 Dirk Waltherus 0 - Rudy Hermans 1
8 Jo Cooremans 1 - Kris Swerts 0
9 Ivan Dalen 0 - Karel Beyens 1

Nu volgen partijen waarvan ik de notitieblaadjes heb ontvangen en die bovendien leesbaar zijn! Mag ik vragen om in de toekomst MET MEER ZORG TE NOTEREN aub, zodat het invoeren van wedstrijden géén eindeloos puzzelwerk is en er meerdere partijen gepubliceerd kunnen worden.

Kurt Van Oproy 1 - Bart Van der Avort 0


































Jef Peeters 0 - Bob Roes 1

































Koen Van Beylen 1 - Patrick Claes 0


































Paringen van Ronde 2: Donderdag, 15 oktober 2009

1 Dries Leysen - Marco Veldman
2 Luc Jansens - Fred Hoskens
3 Jef Wuyts - Koen Van Beylen
4 Bob Roes - Jo Cooremans
5 Karel Beyens - Kurt Van Oproy
6 Rudy Hermans - Marc Weyts
7 Patrick Claes - Dirk Waltherus
8 Kris Swerts - Jef Peeters
9 Bart Van der Avort - Ivan Dalen
Patrick Proost - Bye

Ad-Interim blogbeheerder, Koen Van Beylen

Foto: Koen Van Beylen