zondag 6 december 2009

R5: Uitslagen en partijen

Het trio Luc Jansen, Bob Roes en Kurt Van Oproy neemt na afloop van speeldag vijf de leiding. De eerste wist in een Spaanse Steinitz-variant winst te behalen tegen Jef Wuyts. Jef speelde een voortreffelijke partij en had zelfs tot op de voorlaatste zet een winnend voordeel, maar overkeek een mooi mat in vier. (zie diagram) Zo ontsnapt Luc telkens aan dié eerste nederlaag!

De klassieker Koen Van Beylen - Bob Roes eindigde in mineur voor wit. In een Scandinaviër had wit tot op het laatste moment de betere stelling. Toen Bob meldde dat Koen doorheen zijn speeltijd zat, schrok deze laatste zich te pletter. Hij dacht nog een half uurtje te hebben voor het voltooien van zijn eerste veertig zetten. Een rampzalige berekening met ernstige gevolgen!

Kurt Van Oproy kon met zwart winst noteren tegen Marc Weyts in een te passieve Colle die veel van Benoni weg had. Marc maakte in het middenspel twee cruciale fouten waarna Kurt op éénvoudige wijze de partij kon afhandelen.

Dries Leysen - Jo Cooremans was de kortste partij van deze avond. Een mooi stikmat in de openingsfaze werd Dries fataal. Jo vertelde me achteraf bij de analyse dat hij alle partijen van wit had bekeken en een repeterend patroon terugvond. Chapeau voor het voorbereidend werk!

In de partij Rudy Hermans - Bart Van der Avort verscheen een versnelde draak op het bord. Bart die deze opening reeds enkele jaren in zijn openingsrepertoire heeft staan kon niet overtuigen. Nadat ook Rudy met eventuele winstkansen knoeide besloten beide spelers tot remise.

Uitslagen van Ronde 5: Donderdag, 26 november 2009.

1 Jef Wuyts 0 - Luc Jansen 1
2 Koen Van Beylen 0 - Bob Roes 1
3 Dries Leysen 0 - Jo Cooremans 1
4 Marc Weyts 0 - Kurt Van Oproy 1
5 Patrick Proost 0 - Jef Peeters 1
6 Rudy Hermans ½ - Bart Van der Avort ½
7 Karel Beyens 0 - Patrick Claes 1
8 Dirk Waltherus 1 - Marco Veldman 0
9 Kris Swerts 0 - Ivan Dalen 1
Fred Hoskens - Bye

Jef Wuyts 0 - Luc Jansen 1



Koen Van Beylen 0 - Bob Roes 1



Dries Leysen 0 - Jo Cooremans 1



Rudy Hermans ½ - Bart Van der Avort ½



Paringen van ronde 6: Donderdag, 10 december 2009.

1 Luc Jansen - Kurt Van Oproy
2 Bob Roes - Jef Wuyts
3 Jo Cooremans - Koen Van Beylen
4 Jef Peeters - Bart Van der Avort
5 Dries Leysen - Dirk Waltherus
6 Fred Hoskens - Mark Weyts
7 Patrick Proost - Rudy Hermans
8 Patrick Claes - Ivan Dalen
9 Karel Beyens - Kris Swerts
Marco Veldman - Bye

Tot schaaks, Koen Van Beylen