vrijdag 26 september 2008

Verslag DDK-TUSK 25/09/08

Na een eerdere nederlaag op het veld van de Turnhoutse Schaakkring was het aan De Dolende Koningen om zich te bewijzen! Een enorme opkomst zorgde ervoor dat op tien borden, tien punten te verdienen waren. Dat was de inzet van wat een mooie strijd zou worden tussen beide schaakclubs uit Turnhout.

De eerste punten werden door Koen binnengehaald door een zege tegen Ronald. En even later wist Bart met een mooie mat tegen Andries het tweede punt te verzilveren.

Onze voorzitter, Marc, zette vervolgens vrij vlug de 3-0 op het scorebord door winst tegen Wouter. Ook in de partij Peter - Peter haalt ons lid van De Dolende Koning een vol punt binnen.

Dan komen er twee remises op korte tijd aan. De partij tussen Erik en Luc wordt toch wel verrassend gelijkspel en ook Kurt haalt een remise tegen Jef van de Tusk.

Yves, tornooileider van de Tusk haalt een vol punt tegen Walter en clubkampioen Jef Wuyts, delft het onderspit tegen René.

Het loopt intussen tegen elven en twee beslissende partijen zijn nog aan de gang. De partij Ruben-Bob voorspelt weinig goeds voor de zwartspeler. Enkele minuten verder won Ruben zeer overtuigend. De tussenstand op dit moment 5-4 in het voordeel van de ontvangende club.

Er wacht Christiaan nog een zware taak om de winst binnen te halen. In een partij tegen Staf wist hij de nodige rust te bewaren en het nodige halfje te verzilveren om zo onze club aan een nipte overwinning te helpen.

Eindstand: DDK 5,5 – TUSK 4,5

Koen Van Beylen (DDK) 1 - Ronald Van Looy (TUSK) 0



































Getekend, Dries Leysen